Ingredientai

Miltai 1 kg
Pienas 2 stiklinės
Mielės 25 g
Cukrus 50 g
Margarinas 100 g
Druska žiupsnelis
Lašiniai 400 g
Svogūnai 1 vnt.
Cinamonas žiupsnelis
Pipirai pagal skonį
Malti džiūvėsėliai 50 g
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Į šiltą pieną suberkite cukrų, išmaišykite mieles, įmaišykite kelis šaukštus miltų ir palikite 30 minučių šiltai pastovėti.

Suberkite druską, įmaišykite likusius miltus, gerai išminkykite, aptepkite aliejumi, uždenkite ir palikite šiltai dar porai valandų.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje sviesto.

Suberkite smulkiai pjaustytus lašinukus ir pakepkite maišant minutę.

Suberkite prieskonius, maltus džiūvėsius ir gerai išmaišykite.

Tešlą iškočiokite į 1 cm storio paplotį.

Stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno dėkite po šaukštelį įdaro.

Skritulį sulenkite užspauskite ir pavoliokite tarp delnų, kad taptų apvalios formos.

Bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai