Ingredientai

kynvos 250 g
pomidorų 6 vnt.
poro baltos dalies 1 vnt.
ridikėlių daigų 4 v. š.
brokolių daigų 4 v. š.
avokadų 2 vnt.
prieskonių „Chunky Chat Masala“ 1 a. š.
druskos ir pipirų
Bolivinė balanda dar kitaip vadinama kynva. Ją galima valgyti kaip karštą košę, dėti į sriubas, salotas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

Gaminimo eiga

1. Perplaukite kynvą.
2. Nusausintas kruopas supilkite į keptuvę ir ant viršaus pripilkite vandens, iki 1 cm.
3. Pastatykite keptuvę ant mažiausios ugnies, uždenkite dangtį ir taip virkite apie 10 min. Maišyti nėra būtina.
4. Palikite išvirtas kruopas atvėsti.
5. Supjaustykite pomidorus, avokadus, porą.
6. Viską sumaišykite.

Skanaus!

Kynva salotos

Receptu dalijasi Vegan pipiras.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai