Ingredientai
Daržovių sultinio
1.5 stiklinė
Razinos
0.5 stiklinė
Didelės tarkuotos morkos
0.5 stiklinė
Saldžiosios raudonosios paprikos
0.5 vnt.
Didesnių svogūnų
0.5 vnt.
Baltojo vyno actas
3 šaukštas
Medus
1 šaukštelis
Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis
Daiginti kviečiai
0.5 stiklinė
Ožkos sūris
75 g
Pistacijos
50 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Supilkite sultinį į puodą, sudėkite pamirkytas perlines kruopas. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir pavirkite 15 – 20 min. Sultinys turi susigerti į kruopas. Kruopas išimkite į dubenį.
Baltąją poro dalį smulkiai supjaustykite.
Į dubenį su perlinėmis kruopomis sudėkite pupeles, porą, žalumynus, morkas, smulkintą svogūną, pamirkytas razinas, papriką, įberkite druskos, pipirų.
Atskirai sumaišykite actą su alyvuogių aliejumi bei medumi, užliekite užpilą ant mišrainės. Apibarstykite sūriu, papuoškite pistacijomis ir daigintais kviečiais.