Ingredientai

Bulvės 4 vnt.
Morkos 2 vnt.
Majonezas 5 šaukštai
Citrinų sultys 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 8
Baltą mišrainę sukūrė prancūzas virėjas 19 a. Mišrainę tuomet sudarė prabangi kurtinių, vėžių mėsa, kaparėliai, alyvuogės... Vėliau dalis ingredientų buvo pakeisti gerokai pigesniais ir mišrainė imta vadinti rusišku patiekalu. Tačiau ją jau buvo pamėgę ir persai. Irane baltą mišrainę taip pat galima rasti ant stalo per šventes.

Gaminimo eiga

1. Bulves ir morkas išvirkite neluptus. Atvėsinkite, nulupkite ir gana smulkiai supjaustykite.

2. Išvirkite kietai kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3. Smulkiai supjaustykite keptą vištieną, marinuotus agurkėlius.

4. Nusunkite kukurūzus.

5. Naudokite šviežius arba šaldytus žirnelius, juos atšildykite.

6. Viską suberkite į vieną dubenį, įdėkite majonezo, suberkite prieskonius, įpilkite aliejaus , citrinų sulčių ir išmaišykite.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai