Ingredientai

Šaldyti žirneliai 200 g
Bulvės 5 vnt.
Pastarnokai 2 vnt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Marinuoti agurkai vnt.
Majonezas g
Druska žiupsnelis
Baltieji malti pipirai žiupsnelis
Porcijos: 6
Tik keli pakeisti ingredientai naminėse salotose, ir jau naujas skonis. Jis žymiai švelnesnis už tradicinį, turi daugiau saldumo gaidos, skonį galima keisti naudojant daugiau maltų pipirų, aštriau marinuotus agurkus ar intensyvesnio skonio majonezą. Tiks tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai iš kameros ištraukiu ir palieku atšilti šaldytus žaliuosius žirnelius. Išverdu, nulupu ir nedideliais kubeliais supjaustau bulves ir pastarnokus bei kiaušinius. Panašaus dydžio kubeliais supjaustau ir marinuotus agurkus. Visus produktus permaišau su majonezu, žiupsneliu smulkios druskos, žiupsneliu maltų baltųjų pipirų.

Salotas tiekiu gilesniame inde, mano valgytojai jas mielai kemša su kepta vištiena, kiauliena ar tiesiog juodos duonos riekele.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla