Ingredientai

Ryžiai 500 g
Žalumynai pagal skonį
Druska pagal skonį
Grietinė 2 stiklinės
Miltai 1 šaukštas
Sviestas 1 šaukštas
Druska 1 žiupsnelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Ryžius nuplaukite ir pusiau išvirkite.

Moliūgą supjaustykite ir pakaitinkite su sviestu. Sudėkite pusiau išvirtus ryžius, cukrų ir pasūdykite. Viską gerai išmaišykite.

Nuo gūžės nulupkite nešvarius lapus, nuplaukite ją šaltu vandeniu. Išpjaukite kopūstkotį taip, kad nesuirtų gūžė. Gūžę virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 - 12 minučių. Išvirus gūžei, išskirstykite jos lapus, nuo lapų nupjaukite nevalgomas dalis (lapo sustorėjimus).

Grietinės padažui miltus pakepinkime svieste ir atskieskime daržovių sultiniu su grietne. Pakaitinkime 5 minutes ir pasūdykime.

Ant paruoštų kopūstlapių išdėliokite įdarą ir susukite kopūstlapius cilindro forma. Padarytus balandėlius užpilkite sultiniu ir patroškinkite. Balandėliams baigus troškintis, supilkite grietinės padažą ir dar kartą troškinkite 10 - 15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai