Ingredientai

Grikiai 10 šaukštai
Morkos 1 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Čiobreliai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Kopūsto lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite užpiltus kelias minutes, kad suminkštėtų.

3. Morkas sutarkuokite smulkesne burokine tarka ir apkepkite svieste su smulkiai pjaustytais svogūnais, išspaustais česnakais ir saliero šaknimi. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels.

4. Sumaišykite apkeptas daržoves su grikiais, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, čiobreliais.

5. Suvyniokite pakepintas daržovės su grikiais į kopūstų lapus , t.y. padarykite balandelius, sudėkite į didelį puodą.

6. Ant viršaus užpilkite smulkintų konservuotų pomidorų.

7. Troškinkite uždengus dangtį apie 20 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kepta antis su figomis
Reikia pasistengti
4 val.

Kepta antis su figomis