Ingredientai
Baklažanai
1
vnt.
Vištienos krūtinėlių filė
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukšteliai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Česnakai
1
skiltelė
Majonezas
1
šaukštelis
Alyvuogės
pagal skonį
Pomidorai
1
vnt.
Porcijos: 4
Labai lengvas ir be galo skanus užkandis.
Gaminimo eiga
Baklažaną supjaustyti plonomis (1-2 mm) juostomis išilgai, man pagelbėjo elektrinė pjaustyklė.
Jas pasūdyti ir atidėti keletai minučių.
Likusias smulkesnes baklažano dalis apkepti kartu su svogūnu aliejuje, sumaišyti su susmulkinta mėsa, įspausti česnako, įdėti šaukštelį neriebaus majonezo, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti, paragauti, ar ko netrūksta.
Baklažano juosteles apkepti aliejumi tik pateptoje grilinėje keptuvėje (galima ir paprastoje), kad suminkštėtų ir lengvai apskrustų.
Galiausiai į juosteles įvyniojame įdaro, persmeigiame smeigtuku, puošiame pagal fantaziją, bet alyvuogės ir pomidoras čia puikiai dera!
Dėkojame skaitytojai Kristinai už receptą!
Atsiliepimai