Ingredientai

Baklažanai 2 vnt.
VAPEUR garuose ruošti avinžirniai BONDUELLE 1 indelis
Vištienos filė 300 g
Mėtos 4 šakelės
Alyvuogių aliejus 6 šaukštai
Česnakai 2 skiltelės
Paprikų milteliai 2 šaukšteliai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2
Avinžirnių gerosios savybės nesibaigia gausiu baltymų, vitaminų ir mineralų kiekiu. Ši ankštinė daržovė labai universali. Ją galima vartoti ir karštuose patiekaluose ir sočiose salotose. Su vištiena ir baklažanų salotos su avinžirniais patiks nemėgstantiems salotų su „daug lapų“. Nuostabus variantas į pietų darbe dėžutę.

Gaminimo eiga

1. Baklažanus supjaustykite 1 сm storio skiltelėmis, įberkite druskos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir pakepkite įkaitintoje iki 200 °С orkaitėje apie 10 minučių. Vėliau supjaustykite kubeliais.

2. Vištienos file supjaustykite mažais gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir paprika maždaug 10 minučių.

3. Į dubenį sudėkite susmulkintus česnakus, avinžirnius, vištieną, baklažanus ir kapotas mėtas. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.

Rekomendacijos:
Vištienos file galima šiek tiek pamušti, kad ji būtų minkštesnė.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla