Ingredientai

Mėtos 4 šakelės
Česnakai 2 skiltelės
Paprikų milteliai 2 šaukšteliai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2
Avinžirnių gerosios savybės nesibaigia gausiu baltymų, vitaminų ir mineralų kiekiu. Ši ankštinė daržovė labai universali. Ją galima vartoti ir karštuose patiekaluose ir sočiose salotose. Su vištiena ir baklažanų salotos su avinžirniais patiks nemėgstantiems salotų su „daug lapų“. Nuostabus variantas į pietų darbe dėžutę.

Gaminimo eiga

1. Baklažanus supjaustykite 1 сm storio skiltelėmis, įberkite druskos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir pakepkite įkaitintoje iki 200 °С orkaitėje apie 10 minučių. Vėliau supjaustykite kubeliais.

2. Vištienos file supjaustykite mažais gabalėliais, apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir paprika maždaug 10 minučių.

3. Į dubenį sudėkite susmulkintus česnakus, avinžirnius, vištieną, baklažanus ir kapotas mėtas. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.

Rekomendacijos:
Vištienos file galima šiek tiek pamušti, kad ji būtų minkštesnė.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai