Ingredientai
Baklažano
3 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
5 skiltelė
Kiaulienos faršas
200 g
Pomidorų padažo
2 šaukštas
Malti džiūvėsėliai
4 šaukštas
Sviestas
50 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Nuluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite druska. Plaukite kelias minutes, nupilkite skystį ir nusausinkite.
2. Baklažanus apkepkite aliejuje.
3. Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, faršą, pomidorų padažą 10 minučių apkepkite svieste. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Į kepimo indą sluoksniuokite baklažanus ir faršą. Viršų apiberkite maltais džiūvėsiais ir užtarkuokite šalto sviesto.
5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.