Ingredientai
Nedidelis kopūstas
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Žali svogūnų laiškai
5 vnt.
Lašišos filė
300 g
Česnakas
2 skiltelės
Tarkuota imbiero šaknis
1 šaukštelis
Porcijos: 2
Kartais visiškai nėra noro daugybę valandų kuistis virtuvėje gaminant pietus, o paskui plauti kalnus indų. Bet nenumaldomai norisi kažko skanaus. Tuomet tereikia žinoti puikų receptą, kuris bus skanus, o ir plautuvėje nebus krūvos indų. Kartais dargi ir pilvas gurgia, reikalaudamas – reikia kažko labai sotaus.
Gaminimo eiga
Tokiais atvejais gelbsti sočių salotų receptas, kurioms rekomenduojame rinktis neriebią mėsą – kalakutieną ar vištieną – arba lašišą. Jei mėsos nevalgote, tuomet virtus avinžirnius.
1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname lašišą. Dedame išspaustus česnakus, imbierą ir pakepiname kelias minutes, kol pasklis malonus kvapas.
2. Tuomet sudedame smulkintą kopūstą, tarkuotas morkas ir maišant kepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pagardiname druska, pipirais, beriame smulkintus svogūno laiškus, užpilame „Suslavičiaus“ padažu salotoms su morkomis ir paprikomis, išmaišome. Pakepiname dar pora minučių.
3. Tiekiant užbarstome sezamų sėklomis, smulkintu čili pipiru, svogūno laiškais.
Skanaus!