Ingredientai
IKI ŪKIS morkos
1
vnt.
saliero šaknies
100
g
mėlynojo svogūno
0.5
vnt.
česnako
1
skiltelė
IKI kalendrų lapelių
1
sauja
sezamų aliejaus
1
v. š.
ryžių acto
1
v. š.
sojų padažo
1
v. š.
druskos
žiupsnelis
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
sezamų sėklų
1
a. š.
Porcijos: 2
Į žiemos pabaigą dažnam trūksta vitaminų, tad čia jums pagelbės azijietiškos morkų ir salierų salotos. Gurmaniškos salotos džiugina akis, o dar labiau – skonio receptorius. Paruošę azijietiškas morkų ir salierų salotas leiskite joms 10 minučių pasimarinuoti.
Gaminimo eiga
1. IKI ŪKIS morką, saliero šaknį supjaustykite šiaudeliais daržovių pjaustykle.
2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, česnaką susmulkinkite, IKI kalendrą sukapokite.
3. Smulkintas daržoves sumaišykite, pagardinkite sezamų aliejumi, ryžių actu, sojų padažu, druska ir aitriųjų paprikų dribsniais.
4. Išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti 10 min.
5. Sudėkite į lėkštę, papuoškite kalendros lapeliais ir apibarstykite sezamų sėklomis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai