Ingredientai

vištienos blauzdelių be sąnario 600 g
sojos padažo 0.5 stiklinės
svogūnų vnt.
nuluptos česnako 1 skiltelė
2 x 2 cm dydžio šviežio imbiero gabaliuko
migdolų drožlių saujos
miltų 2 v. š.
vištienos prieskonių 0.5 v. š.
ypač tyro alyvuogių aliejaus
Porcijos: 4
Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco iškepė lietuvišką vištieną su azijietiškais prieskoniais. Jam šis patiekalas sužadino malonius prisiminimus apie vaikystę ir receptu pasidalijo su jumis.

Gaminimo eiga

1. Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

2. Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.

3. Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

4. Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai