Avokadai – neatsiejami nuo įvairiausių patiekalų, iš jų gaminami padažai salotoms, makaronams, kruopoms. Avokaduose yra vitaminų C, K, E, B6, taip pat folio rūgšties, magnio, kalio, beta karotino ir omega-3 riebalų rūgščių, todėl jų įtraukimas į kasdienį maisto racioną padės užtikrinti didelį vitaminų kiekį organizme, pagerins savijautą, širdies darbą, be to, avokadų vartojimas mažina cholesterolio kiekį kraujyje

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Lašišos filė pagardinkite druska ir pipirais ir įdėkite lašišą kepti apie 4-5 minutes.

2. Apverskite lašišą ir kepkite dar 2-3 minutes arba kol lašiša taps nepermatoma, o viduryje liks šiek tiek minkšta.

3. Visus kitus salotų ingredientus smulkiai supjaustykite ir įdėkite į dubenėlį, tuomet ant viršaus sudėkite paruoštą lašišą.

4. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Iki“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai