Porcijos: 2
Pavasaris – tas metas, kai mūsų lėkštėse karaliauja žalumynai. Pirma – dėl to, kad šviežias derlius pasiekia prekybos vietas, o antra – daugelis susimąsto apie per žiemą priaugtus papildomus kilogramus ir nori maitintis sveikiau. Daržovės – tai ir vitaminų bomba, kurios mūsų organizmas po šaltojo sezono labai reikia.

Gaminimo eiga

Štai avokadas – vienas mėgstamiausių egzotiškų vaisių, kurį lietuviai jau išmoko tinkamai valgyti. Jo paslaptis – geras sunokimas. Avokado žievė turi labai lengvai luptis, o paspaudus avokadą, jaustis minkštumas. Avokado populiarumą lemia turtinga, kreminė tekstūra ir švelnus skonis. Avokadai yra puikus mononesočiųjų riebalų ir vitamino E šaltinis. Jie taip pat turi daugiau tirpiųjų skaidulų nei kiti vaisiai bei daug naudingų mineralų, tarp kurių geležis, varis ir kalis. Nesotieji riebalai, kurių gausu avokaduose, yra rekomenduojami kaip subalansuotos dietos dalis, padedanti valdyti cholesterolį.

Avokadai valgomi pačiais įvairiausiais būdais. Dalis žmonių gyvulinės kilmės riebalus – sviestą – keičia avokadu. Iš jų gaminami ir sveikuoliški desertai. Visgi, populiariausia avokadus naudoti kaip salotų ingredientus.

Būtent tokių salotų, kuriose vienas pagrindinių ingredientų – avokadas, receptą siūlome išbandyti ir jums. Jei jums svarbu, kad patiekalas būtų tinkamas, mažinant ar palaikant kūno svorį, naudokite gaivų padažą, pavyzdžiui, „Suslavičiaus“ su alyvuogių aliejumi bei česnakais. Jis suteiks subtilaus, gaivaus ir išskirtinio skonio daržovėms bei mocarelai.

1. Salotų lapus švariai nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.

2. Avokadus, agurkus, saulėje džiovintus pomidorus ir mocarelą supjaustykite nedideliais gabaliukais.

3. Viską sumaišykite ir pagardinkite „Suslavičiaus“ salotų padažu alyvuogių aliejumi ir česnakais. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai