Ingredientai
Avižiniai dribsniai
100
ml
Miltai
150
ml
Cukrus
1
šaukštas
Margarinas
100
g
Vanduo
3
šaukštai
Obuoliai
5
vnt.
Sviestas
50
g
Rudasis cukrus
150
ml
Avižiniai dribsniai
200
ml
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Dubenėlyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų ir mažus margarino gabaliukus.
Maišydami pilkite vandenį, kol masė bus vientisa ir neskysta.
Tešlą dėkite į margarinu išteptą mažą kepimo formą ir rankomis apipauskite.
Obuolius stambiai sutarkuokite, sudėkite ant tešlos.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pridėkite cukraus ir avižinių dribsnių, maišydami porą minučių pakaitinkite.
Masę sudėkite ant sutarkuotų obuolių.
Formą uždenkite folija ir kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje 25–30 minučių.
Praėjus pusei kepimo laiko foliją nuimkite.
Desertą patiekite karštą arba atvėsintą.
Pastovėjęs dieną jis būna dar skanesnis.
Atsiliepimai