Ingredientai

Avinžirnių miltai 250 g
Gazuotas vanduo 300 ml
Maltas kuminas 0.5 a. š.
Malta kalendra 0.5 a. š.
Asafetida (ar kiti indiški prieskoniai) 0.25 a. š.
Šviežia kalendra
Porcijos: 4
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais.

2. Į miltų mišinį pilame mineralinį vandenį (200 ml) ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Paliekame pastovėti 10-15 minučių.

3. Smulkiai supjaustome pomidorus, sukapojame žalumynus.

4. Į tešlą dedame pomidorus, žalumynus ir permaišome. Jei tešla per tiršta įpilkite dar vandens. Tešla turėtų gautis tirštoka (panašiai kaip sklindžiams).

5. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies. Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai