Ingredientai

Avinžirniai 200 g
Grikių miltai 2 šaukštai
Avinžirnių miltai 3 šaukštai
Druska 1 šaukštelis
Ciberžolė 0.5 šaukštelio
Kuminai 0.5 šaukštelio
Karštas vanduo 500 ml
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Porcijos: 4
Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo, tačiau patinka visiems. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru.

Gaminimo eiga

Avinžirnius sumalti kavamale: kad lengviau susimaltų, dėti po šaukštą.

Visus sausus ingredientus suberti į dubenį, gerai išmaišyti.

Palaipsniui pilti karštą vandenį ir maišyti, kol neliks sausų miltų – turėtų gautis minkšta masė.

Masę uždengti ir palikti apie 30 min. brinkti.

Rankas sudrėkinti vandeniu, formuoti kepsnelius ar rutuliukus, papildomai dar pavilgyti aliejumi.

Kepsnelius kepti keptuvėje arba iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriaus.

Po 35 min. kepsnelius apversti ir dar 5 min. palaikyti neišėmus iš orkaitės. Skanaus!

L. Kozlovienės (Livinn.lt) receptas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla