Ingredientai

alyvuogių aliejaus 5 v. š.
virtų avinžirnių 250 g
česnako 2 skiltelės
citrinos sulčių 0.5 vnt.
žaliųjų alyvuogių 3 v. š.
vandens 2 v. š.
maltų kumino sėklų 0.5 a. š.
petražolių 2 šakelės
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
MANTINGA prancūziško batono su česnakinio sviesto įdaru 1 vnt.
Porcijos: 1

Gaminimo eiga

1. 4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir likusius ingredientus sutrinkite iki vientisos masės.

2. Patiekite dubenėlyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite juodųjų pipirų.

3. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.

4. Patiekite humusą su šilta duonele.

PATARIMAI:

• Puikiai tinka veganams ir ne tik.

• Tinka sumuštiniams.

• Taip pat kaip užtepėlė (padažas), į kurią galima dažyti duonos skrebučius, lazdeles, vaisius ar daržoves.

• Skanu dėti į salotas kaip papildomą kreminį padažą.

• Galima pagardinti makaronus.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai