Ingredientai

Sviestas 2 šaukštai
Medus 2 šaukštai
Bazilikai žiupsnelis
Cinamonas žiupsnelis
Baltieji malti pipirai žiupsnelis
Aguonos šaukštas
Česnakai 2 skiltelės
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pamarinuokite avienos filė su druska, pipirais, rozmarinu.

Nuvalykite ir nuplaukite voveraites. Voveraitės pakepkite alyvų aliejumi, įberkite druską, pipirus. Su aštriu peiliu išilgai padarykite skylę avienos filė ir į vidų įdėkite keptas voveraites.

Paimkite du lapelius filo tešlos, ištepkite sviestu, pabarstykite cinamonu, muskatu, uždekite voveraitėmis įdarytą avieną, viską susukite. Gautą vyniotinį kepti orkaitėje 180 C apie 10 minučių.

Kol vyniotinis kepa, darome padažą, į keptuvę pilame vyną, baziliką, druską, rozmariną, pipirą. Kaitiname kol padažas sutirštėja. Tada padažą perkošiame, kad būtų vientisas.

Vyniotinį ištraukite iš orkaitės, jis turi būti auksinės spalvos. Viršų ištepame medumi ir apibarstome aguonomis. Tada dar įdedame i orkaitę, kepame 5 minutes. Padažą įpilame į lėkštės apačią, ant viršaus dedame atpjautą vyniotinį.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai