Ingredientai

Jogurtas 200 ml
Imbiero šaknis 1 vnt.
Ciberžolė 0.5 šaukštelio
Kardamonas 4 žiupsneliai
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Aliejus 4 šaukštai
Garstyčių grūdeliai 0.5 šaukštelio
Žirneliai 150 g
Paprikos 1 vnt.
Kalendros 1 sauja
Druska pagal skonį
Gardūs sekmadienio pietūs.

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite jogurtą, aitriųjų pipirų miltelius, imbierą, kurkumą, kardamoną, lauro lapus ir cinamoną. Sudėkite avienos gabalėlius, pamaišykite ir leiskite pasimarinuoti (geriausia - per naktį).

Didelėje keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite garstyčių sėklas. Tada sudėkite svogūnus ir pakepinkite dar kelias minutes. Sudėkite mėsos gabalėlius ir juos apkepkite (5-10 min).

Suberkite maltus migdolus, gerai išmaišykite. Užpilkite sultiniu, pabarstykite druska bei pipirais ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės ugnies 1,5 val. Dažnai maišykite.

Tada ant viršaus sudėkite moliūgus ir paprikas (jei vanduo jų neapsemia, įpilkite daugiau). Kaitinkite apie pusvalandį neuždengę dangčiu. Vis pamaišykite, kad neprisviltų.

Išjunkite ugnį, sudėkite pomidorus ir žirnelius. Palaukite 10 min, kad žirneliai suminkštėtų.

Patiekite su ryžiais, apibarstę kalendros lapeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai