Ingredientai

Avienos šoninė su šonkauliais 1 kg
Santa Maria aštrūs mėsos prieskoniai 4 šaukšteliai
Aliejus kepimui
Santa Maria čiobreliai šaukštelis
Santa Maria rozmarinai šaukštelis
Santa Maria akmens druska pagal skonį
Morkos 4 vnt.
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Nuskuskite morkas ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kad būtų
apykietės. Nuvalykite šoninę su šonkauliais ir supjaustykite į keturis gabalus.

Apibarstykite aštriais mėsos prieskoniais bei druska ir pusvalandį
pamarinuokite. Apkepkite mėsą keptuvėje ir paskui kepkite iki
180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, atsižvelgdami į tai, kokio storio mėsa ir kiek ją norite iškepti.

Apskrudinkite išvirtas morkas toje pačioje keptuvėje, sudėkite prie mėsos ir kepkite 10 minučių. Vėliau apibarstykite rozmarinais bei čiobreliais ir truputį pakaitinkite. Įpilkite vandens ir pakaitinkite padažą. Jei norite – įberkite druskos. Mėsą patiekite po 5-7 min.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba