Ingredientai

Avienos nugarinė 1 kg
SANTA MARIA skrudintų česnakų ir pipirų mišinys 4 šaukšteliai
SANTA MARIA čiobreliai 1 šaukštelis
SANTA MARIA rozmarinai 0.5 šaukštelio
Morkos 4 vnt.
SANTA MARIA akmens druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Nuskuskite morkas ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kad taptų vidutiniškai traškios.

Nuvalykite odelę nuo nugarinės ir supjaustykite nugarinę į keturis gabaliukus.

Apibarstykite gabaliukus skrudintų česnakų ir pipirų mišiniu bei druska ir palikite pusvalandį marinuotis.

Paskui apkepkite mėsos gabaliukus įkaitintoje keptuvėje ir sudėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, priklausomai nuo gabaliukų storio ir norimo iškepimo laipsnio.

Toje pačioje keptuvėje apskrudinkite virtas morkas, sudėkite jas prie mėsos gabaliukų ir palikite maždaug 10 minučių, kad įgautų reikiamą skonį.

Iškepta mėsa turėtų prieš patiekiant pastovėti, kad įgautų daugiau skonio.

Suberkite į keptuvę rozmarinus bei čiobrelius ir šiek tiek pakaitinkite.

Įpilkite vandens ir pakaitinkite gautą padažą. Jei reikia, įberkite druskos ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla