Gaminimo eiga

Ant kepimo popieriaus nusibraižyti 21 cm diametro apskritimą. Orkaitę įkaitinti iki 110 laipsnių. Išplakti baltymus su vaniliniu cukrumi, vis įberiant cukraus ir cukraus pudros. Plakti, kol cukrus ištirps ir susiformuos putėsiai. Atsargiai įmaišyti kukurūzų miltus.

Pusę šios masės su konditeriniu maišeliu supilti į nusipaišytąjį apskritimą – tai bus torto pagrindas. Kitą pusę išdėlioti nedideliais rutuliukais aplink pagrindą. Džiovinti morengus orkaitėje valandą pusantros, tuomet palaikyti 15 minučių jau išjungtoje orkaitėje.

Braškes nuplauti, pusę sutrinti ir sumaišyti su 2 šaukštais cukraus. Grietinėlę su likusia cukraus pudra suplakti, palaistyti vyšnine degtine ir užtepti ant torto pagrindo. Ant viršaus išdėlioti uogas ir aptepti braškių tyre.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų tortas su anakardžių kremu
Reikia pasistengti
1 val.

Morkų tortas su anakardžių kremu

Šokoladinis raugintų kopūstų tortas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Šokoladinis raugintų kopūstų tortas

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Reikia pasistengti
2 val.

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu