Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Mielių paruošimas: į šiltą augalinį pieną sudedame mieles, cukrų, miltus. Su šluotele gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10–15 minučių, kol suputos.
2. Tešlos paruošimas: miltus sumaišome su cinamonu, cukrumi, druska. Sudedame obuolių tyrę, supilame pieną ir paruoštas mieles. Viską išmaišome, tešlą gerai išminkome, suformuojame tešlos rutulį ir jį dedame į dubenį. Užklojame rankšluoščiu ir paliekame kilti 2 valandoms. Tešla turi padvigubėti!
3. Įdaro paruošimas: kol tešla kyla, pasigaminame įdarą. Cukrų sumaišome su cinamonu, muskatu, atskirame dubenyje ištirpiname kokosų aliejų.
4. Pyrago paruošimas: iškilusią tešlą dedame ant miltais apibarstyto paviršiaus ir iškočiojame maždaug 1 cm storio stačiakampį. Tirpintu kokosų aliejumi ištepame tešlą ir apibarstome paruoštu cukraus mišiniu. Suvyniojame į ritinį ir supjaustome maždaug 3 cm riekelėmis.
5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (naudojau 22 cm skersmens skardą, bet puikiai tiks ir kvadratinė). Į skardą sudedame bandeles ir tarp jų paliekame po 1,5 cm tarpus. Vėl užklojame rankšluoščiu ir paliekame kilti valandai laiko.
6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir pakilusias bandeles kepame apie 30 minučių.
7. Iškepusias bandeles galima ištepti tirpintu kokosų sviestu.
Atsiliepimai