Ingredientai
Jaunos, neperaugusios cukinijos
keletas
Actas
50
ml
Druska
šaukštelis
Cukrus arba medus
šaukštas
Šviežūs krapai
Česnako skiltelės
keletas
Juodieji pipirai (grūdeliais)
keletas
Šviežios kalendros
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Cukinijas supjaustome stambesniais gabalėliais. Tuomet į pusės litro stiklainį beriame šaukštą cukraus arba medaus ir šaukštelį druskos. Pilame apie 50 ml acto. Toliau į stiklainį beriame pipirus, dedame krapus, kalendrą, metame kelias skilteles česnako.
2. Į stiklainį sudedame supjaustytas cukinijų riekeles. Ir viską užpilame verdančiu vandeniu.
3. Stiklainius sustatome į vandens puodą, juos pridengiame (neužsukame) dangteliais ir kaitiname 10-15 minučių. Sandariai užsukame, apverčiame stiklainius, šiltai uždengiame ir paliekame visiškai atvėsti.
Atsiliepimai