Ingredientai

Jaunos, neperaugusios cukinijos keletas
Actas 50 ml
Druska šaukštelis
Cukrus arba medus šaukštas
Šviežūs krapai
Česnako skiltelės keletas
Juodieji pipirai (grūdeliais) keletas
Šviežios kalendros
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Cukinijas supjaustome stambesniais gabalėliais. Tuomet į pusės litro stiklainį beriame šaukštą cukraus arba medaus ir šaukštelį druskos. Pilame apie 50 ml acto. Toliau į stiklainį beriame pipirus, dedame krapus, kalendrą, metame kelias skilteles česnako.

2. Į stiklainį sudedame supjaustytas cukinijų riekeles. Ir viską užpilame verdančiu vandeniu.

3. Stiklainius sustatome į vandens puodą, juos pridengiame (neužsukame) dangteliais ir kaitiname 10-15 minučių. Sandariai užsukame, apverčiame stiklainius, šiltai uždengiame ir paliekame visiškai atvėsti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai