Ingredientai

Bulvės 1 kg
Sviestas 100 g
Varškė 200 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 3 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Mėtos 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

Supilkite ištirpintą sviestą, sudėkite sutrintus ir smulkiai supjaustytus šviežius mėtų lapelius, prieskonius, kiaušinių trynius, miltus, pertrintą varškę.

Labai gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.

Kepimo skardą gausiai ištepkite sviestu, sukrėskite paruoštą tešlą ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 40 minučių.

Patiekite su grietine ir kastiniu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba