Ingredientai

Bulvės 450 g
Druska 1 šaukštelis
Kardamonas 2 žiupsneliai
Miltai 120 g
Vanduo 200 ml
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis, kiek atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite.

Pagardinkite šaukštu sviesto, druska, tarkuotais muskato riešutais ir kardamonu.

Nedideliame puode užvirkite vandenį, jame ištirpinkite likusį sviestą. Maišant supilkite miltus.

Virkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite, kol susidarys vientisas tešlos gumulas.

Į tešlą sudėkite bulvių košę, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Lipdykite nedidelius kotletukus ir kepkite įkaitintame aliejuje (aliejaus pilkite į keptuvę gausiau nei paprastai), kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Bulvių spurgas apverskite tik vieną kartą - taip prisigers mažiau aliejaus.

Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingus riebalus.

Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu (smulkiai supjaustytą šaltai rūkytą šoninę pakepkite keptuvėje kol apskrus ir įmaišykite grietinės).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai