Ingredientai

Lazdyno riešutai 1.5 puodelio
Vanduo 2 puodeliai
Soda 3 šaukštai
Sviestas 1 šaukštas
Kakavos milteliai 1 šaukštas
Cukraus pudra 2 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Migdolų esencija 0.2 šaukštelio
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Riešutus paskleiskite ant kepimo popieriaus ir skrudinkite orkaitėje apie 15 minučių (kas 5 minutes pamaišykite).

Užvirkite du puodelius vandens ir įmaišykite sodos. Sudėkite lazdyno riešutus ir virkite apie 3 minutes.

Riešutus nusausinkite ir suberkite į šaltą vandenį. Nulupkite žieveles.

Suberkite riešutus į elektrinį smulkintuvą ir sumalkite riešutus iki pastos konsistencijos.

Įdėkite sviesto, suberkite kakavos miltelius, cukraus pudrą, druską, vanilės ekstraktą ir migdolų esenciją. Gerai sumaišykite.

Ištirpinkite šokoladą ir supilkite grietinėlę. Maišant pašildykite, bet neleiskite užvirti. Leiskite kiek pravėsti.

Į riešutus supilkite šokoladą ir gerai išmaišykite.

Naminę „Nutellą“ laikykite šaldytuve ne ilgiau savaitės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Chia pudingas su vaisiais
Lengvai paruošiamas
2 val.

Chia pudingas su vaisiais

Varškės pudingas
Reikia pasistengti
1 val.

Varškės pudingas

Bananų pudingas
Reikia pasistengti
1 val.

Bananų pudingas