Ingredientai
Grikiai
1 stiklinė
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Ievagrybių
10 vnt.
Kiaušiniai
1 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Grikius išvirkite arba per naktį palikite brinkti užpylus karštu vandeniu.
Morką smulkiai sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą keptuvėje. Apkepkite, kol svogūnai ims gražiai geltonuoti.
Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir dėkite į keptuve su morkomis ir svogūnu. Kepkite dar kelias minutes.
Palaukite kol grikiai ir pievagrybiai su morkomis atvės. Sumaišykite.
Įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai išminkykite.
Lipdykite nedidelius kotletus, sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Patiekite su grybų padažu ar šviežiomis daržovėmis.