Ingredientai

Varškė 400 g
Krakmolas 7 šaukštai
Manų kruopos 8 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Muskato riešutai žiupsnelis
Vanduo 5 šaukštai
Kiaulienos faršas 200 g
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Čiobreliai 0.5 šaukštelio
Porcijos: 4
Už receptą dėkojame skaitytojai Alinai.

Gaminimo eiga

Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonius ir išmaišykite.

Suberkite krakmolą, manų kruopas, įpilkite vandens ir išmaišykite. Masė turi gautis ne per skysta, bet lipni ir kad laikytų formą. Jei reikia įpilkite dar šiek tiek vandes.

Faršą suberkite į keptuvę kartu su smulkiai pjaustyta šonine ir svogūnu, pabarstykite prieskoniais. Kepkite kelias minutes, kol faršas iškeps.

Iš varškės masės nulipdykite blynelius, į vidurį dėkite įdaro ir sulenkite kraštus - darykite įprastus cepelinus.

Virkite pasūdytame vandenyje apie 12 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai