Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
1
pakelis
Grybai
5
saujos
Svogūnai
2
vnt.
Kiaušiniai
3
vnt.
Kietasis sūris
100
g
Pienas
150
ml
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Šaldytą sluoksniuotą tešlą atšildykite ir neatskyrus lakštų kiek pakočiokite, kad tešlos plotas padidėtų, bet netaptų plona.
Tešla ištieskite kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą, aukštais kraštais.
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į karštą sviestą. Šiek tiek apkepkite ir suberkite grybus. Įberkite druskos, pipirų ir maišant kepkite dar apie 5 minutes.
Grybus sukrėskite į tešlos dubenį.
Kiaušinius išplakite su pienu, druska, tarkuotais muskato riešutais ir smulkiai tarkuotu sūriu.
Plakinį užpilkite ant grybų.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Atsiliepimai