Ingredientai

Vanduo 2.5 puodelio
Druska 0.5 šaukšto
Cukrus 1.5 šaukšto
Sausos mielės 2 šaukšteliai
Miltai 5 puodeliai
Aliejus 3 šaukštai
Druska 1 šaukštelis
Česnakai 5 skiltelės
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų su druska.

Suberkite 1,5 puodelio miltų ir sausas mieles. Gerai išplakite ir palikite porai valandų, kad pakiltų.

Įmaišykite aliejų ir likusius miltus (jei tešla nebelimpa prie dubens sienelių, miltų nebedėkite).

Minkykite, kol tešla ims žvilgėti.

Uždenkite maistine plėvele, švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai dar valandai pakilti.

Tešlą vėl gerai išminkykite ir lipdykite pusės kumščio dydžio bandeles.

Bandeles sudėkite į popieriumi ištiestą skardą (tarp bandelių palikite centimetro tarpą).

Palikite dar valandai pastovėti ir pakilti.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Kol bandelės kepa į alieų išspauskite česnaką, suberkite druską ir labai gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustytą šoninę apkepkite keptuvėje kol apskrus ir viską supilkite į aliejų.

Dar karštas bandeles sudėkite į dubenį ir apipilkite česnakiniu aliejumi su šoninės gabaliukais. Gerai išmaišykite, kad visos bandelės pasidengtų aliejumi.

Kol bandelės visai atvės, dar kelis kartus pamaišykite su aliejumi.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai