Ingredientai

Miltai 400 g
Bulvės 400 g
Pienas 200 ml
Druska 1 šaukštelis
Sviestas 2 šaukštai
Sausos mielės 1 šaukštelis
Porcijos: 8
Bananų duona jau nieko nenustebinsi, tačiau apie bulvių duoną girdėjęs ne kiekvienas. Už receptą dėkojame skaitytojai Linai.

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir gerai sutrinkite.

Šiltą pieną sumaišykite su sausomis mielėmis.

Minkštą sviestą ištrinkite su druska. Suberkite miltus ir ištrinkite juos su sviestu (sviestą trinkite su miltais tarp delnų - turi gauti rupūs sviestuoti miltai).

Miltus gerai išmaišykite ir suminkykite su bulvėmis. Supilkite pieną ir išmaišykite. Tešla neturi gautis skysta. Jei tokia gavosi, įberkite truputį miltų. Jei gavosi labai kieta, įpilkite šiek tiek šilto pieno.

Tešlą gerai išminkykite, uždenkite ir palikite porai valandų.

Suformuokite nedidelius kepaliukus ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai