Ingredientai
Kiaulienos nugarinė
1
kg
Aštrūs mėsos prieskoniai
1
šaukštelis
Abrikosų džemas
4
šaukštai
Česnakai
2
skiltelės
Sojos padažas
4
šaukštai
Ryžių vyno actas
1
šaukštas
Riešutų sviestas
2
šaukštai
Žaliosios citrinos sultys
1
vnt.
Apelsinų sultys
200
ml
Aliejus
2
šaukštai
Kalendros
žiupsnelis
Pupelių daigai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite visus marinato produktus ir supilkite į 2–3 l dubenį ar plastikinį maišelį. Išvalykite mėsą ir sudėkite į marinatą. Palaikykite jame apie 1 val. Vėliau nusausinkite.
2. Nugarinę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, o vėliau kepkite orkaitėje 200 C temperatūroje apie 15–20 min., kol mėsa suminkštės.
3. Uždėkite mėsą ant pjaustymo lentos ir po 5–10 min. supjaustykite gabalėliais.
4. Marinato skystį užvirkite ir virkite, kol jis sutirštės.
5. Tada mėsą patiekite su padažu iš marinato, pupelių daigais ir kalendromis.
Skanaus!
Atsiliepimai