Ingredientai
Morkos
600
g
Raudonieji lęšiai
140
g
Pienas
125
ml
Kmynai
2
šaukšteliai
Džiovinta aitrioji paprika
žiupsnelis
Aliejus
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Ši aštri sriuba turtinga ne tik savo skoniu, bet ir maistinėmis savybėmis - joje gausu geležies ir labai mažai riebalų, tad ji tinka besilaikantiems dietos.
Gaminimo eiga
Į keptuvę suberkite kmynus ir džiovintus čili pipiriukus ir maišydami pakepinkite be aliejaus, kol jie pradės šokinėti ir skleisti intensyvų kvapą.
Puode užvirkite daržovių sultinį su pienu, įpilkite aliejų, suberkite lęšius ir gabaliukais supjaustytas morkas. Suberkite pusę pakepintų prieskonių ir virkite, kol lęšiai išbrinks. Išvirusią sriubą suplakite elektriniu plaktuvu iki tyrės.
Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, likusiais pakepintais prieskoniais ir šaukštu natūralaus jogurto be priedų. Patiekite su šiltu skrebučiu.
Atsiliepimai