Ši aštri sriuba turtinga ne tik savo skoniu, bet ir maistinėmis savybėmis - joje gausu geležies ir labai mažai riebalų, tad ji tinka besilaikantiems dietos.

Gaminimo eiga

Į keptuvę suberkite kmynus ir džiovintus čili pipiriukus ir maišydami pakepinkite be aliejaus, kol jie pradės šokinėti ir skleisti intensyvų kvapą.

Puode užvirkite daržovių sultinį su pienu, įpilkite aliejų, suberkite lęšius ir gabaliukais supjaustytas morkas. Suberkite pusę pakepintų prieskonių ir virkite, kol lęšiai išbrinks. Išvirusią sriubą suplakite elektriniu plaktuvu iki tyrės.

Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, likusiais pakepintais prieskoniais ir šaukštu natūralaus jogurto be priedų. Patiekite su šiltu skrebučiu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai