Ingredientai

Morkos 600 g
Raudonieji lęšiai 140 g
Daržovių sultinys 1 l
Pienas 125 ml
Kmynai 2 šaukšteliai
Džiovinta aitrioji paprika žiupsnelis
Aliejus 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai
Jogurtas natūralus
Porcijos: 4
Ši aštri sriuba turtinga ne tik savo skoniu, bet ir maistinėmis savybėmis - joje gausu geležies ir labai mažai riebalų, tad ji tinka besilaikantiems dietos.

Gaminimo eiga

Į keptuvę suberkite kmynus ir džiovintus čili pipiriukus ir maišydami pakepinkite be aliejaus, kol jie pradės šokinėti ir skleisti intensyvų kvapą.

Puode užvirkite daržovių sultinį su pienu, įpilkite aliejų, suberkite lęšius ir gabaliukais supjaustytas morkas. Suberkite pusę pakepintų prieskonių ir virkite, kol lęšiai išbrinks. Išvirusią sriubą suplakite elektriniu plaktuvu iki tyrės.

Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, likusiais pakepintais prieskoniais ir šaukštu natūralaus jogurto be priedų. Patiekite su šiltu skrebučiu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu