Ingredientai

didelių bulvių 2 vnt.
vidutinio svogūno 1 vnt.
česnako skiltelių 2 vnt.
kiaušinių 5 vnt.
vidutinio baklažano vnt.
vidutinio dydžio paprikos vnt.
saulėje džiovintų pomidorų 10 vnt.
fetos 5 v. š.
fermentinio sūrio 120 g
balto čederio sūrio 120 g
pipirų 1 a. š.
druskos a. š.
maltos kalendros 1 a. š.
raudonėlio 1 a. š.
Labai mėgstu įvairiausius apkepus dėl skonių gamos bei lengvo paruošimo būdo. Šiuo metu labai pamėgau bulvių apkepus su kiaušiniu, kurie primena ispanišką tortiliją ar kyšą. Taip pat gamindama nepamirštu sūrių, kurie suteikia patiekalui sodrumo. Tad iš mano keleto eksperimentų gimė visai neblogas receptas.

Gaminimo eiga

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Bulves nuskutame ir sutarkuojame per „burokinę“ tarką.
3. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką, stambiau papriką bei saulėje džiovintus pomidorus, o baklažaną supjaustome griežinėliais.
4. Išplakame kiaušinius su visais aukščiau nurodytais prieskoniais bei feta.
5. Sutarkuojame fermentinį ir čederio sūrį.
6. Tarkuotas bulves sumaišome su visomis susmulkintomis daržovėmis išskyrus baklažaną ir kiaušinių bei fetos plakiniu.
7. Pusę gautos masės dedame į indą. Tuomet išdėliojame baklažano griežinėlius, apibarstome ~ 3/4 viso tarkuoto sūrio ir ant viršaus dedame likusią apkepo masės dalį.
8. Indą perkeliame į orkaitę. Po ~ 40 min apkepą pagardiname likusiu sūriu ir dar pakepame 15-20 min.

Skanaus!

Tinklaraštis „Mon Mon Kitchen“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai