Ingredientai
Kiaulienos filė
500
g
Apelsinų sultys
200
ml
Apelsino žievelė
2
šaukštai
Aliejus
50
ml
Sojos padažas
4
šaukštai
Citrinos
0.5
vnt.
Džiovinto imbiero milteliai
žiupsnelis
Citrininiai pipirai
žiupsnelis
Medus
75
ml
Porcijos: 4
Apelsinų marinatas suteiks mėsai švelnų skonį, kepsninėje tarp mėsos gabaliukų kepta paprika bus skanus priedas.
Gaminimo eiga
Kruopščiai nuplaukite apelsinus.
Nulupkite vieno apelsino žievelę ir iš abiejų išspauskite sultis.
Į jas supilkite aliejų, sojų padažą, medų, suberkite imbierą ir pipirus.
Perpjaukite pusiau citrinos griežinėlius ir taip pat sudėkite į marinatą.
Supjaustykite mėsą kubeliais, sudėkite į polietileninį maišą arba dėžę su dangčiu ir užpilkite marinatu.
Leiskite jam įsigerti nuo 2 valandų iki 2 parų. Suverkite mėsą ant mažų iešmų pramaišiui su paprikų griežinėliais.
Kepkite kepsninėje iš abiejų pusių po 3 minutes arba kol mėsos vidus iškeps.
Atsiliepimai