Ingredientai

Miltai 150 g
Druska 1 žiupsnelis
Cukrus 2 šaukštai
Vanduo šaukštas
Pienas 180 ml
Pienas 6 šaukštai
Krakmolas 2 šaukštai
Miltai 2 šaukštai
Sviestas 1 šaukštas
Druska 1 žiupsnelis
Apelsinų likeris 2 šaukšteliai
Obuolienė 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Virtuviniame kombaine išmaišykite 150 gramų miltų, 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Sudėkite 120 gramų šalto pjaustyto kubeliais sviesto, vėl išmaišykite. Tada į indą keliauja vienas trynys ir vanilės esencija.

Viską reikia išmaišyti iki vientisos masės. Po truputį į tešlą supilkite šaltą vandenį – virtuvinis kombainas turi suformuoti tešlos kamuoliuką. Tešlą suvyniokite į kepimo popierių ir padėkite valandai į šaldytuvą.

Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, jos skersmuo turėtų būti maždaug 30 centimetrų. Tešla išklokite apvalią kepimo skardą, suformuokite kraštelius, tešlos perteklių nupjaukite. 30 minučių pasiruoštą pyrago pagrindą padėkite į šaldiklį.

Ištraukusios iš šaldytuvo, pyrago pagrindą pabadykite šakute, uždenkite kepimo folija, o ant jos priberkite pupelių. Kepkite pyrago pagrindą 15 minučių, temperatūrą orkaitėje sumažinusios iki 180 laipsnių. Tada nupilkite pupeles, nuimkite kepimo foliją ir kepkite dar 15-20 minučių, kol pyrago pagrindas įaugs aukso atspalvį. Iškepusiam pagrindui leiskite atvėsti.

Kol vėsta pyrago pagrindas, puode ant silpnos ugnies užvirkite 180 mililitrų pieno. Inde išmaišykite likusius su trynius su 6 valgomaisiais šaukštais pieno ir 60 gramų cukraus. Tada sudėkite krakmolą, likusius 2 valgomuosius šaukštus miltų – viską labai gerai išmaišykite. Ir toliau maišydamos, po truputį į masę pilkite karštą pieną – gautą mišinį perpilkite į puodą.

Virkite kremą apie 4 minutes ant silpnos ugnies – kol pradės tirštėti. Nukėlusios puodą nuo ugnies, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir žiupsnelį druskos – išplakite šluotele. Įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos. Gautą kremą perpilkite į kitą indą, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir 45 minutėms palikite šaltai.

Aštriu peiliu nulupkite apelsinų žievelę ir baltąją sluoksnį. Minkštimą supjaustykite vidutinio storio riekelėmis. Atšalusiu kremu tolygiai ištepkite pyrago pagrindą, ant kremo išdėliokite apelsinų riekeles, pyragą padėkite į šaldytuvą.

Prieš patiekdamos šį pyragą, inde sumaišykite obuolių džemą ir likerį, pakaitinkite ant vidutinės ugnies ir išplakite šluotele. Leiskite atvėsti – tada gauta glazūra aptepkite apelsinus. Papuoškite pyragą raudonaisiais serbentais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai