Ingredientai
Miltai
400
g
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Kiaušinių baltymai
1
vnt.
Cukrus
125
g
Sviestas
100
g
Grietinė
70
g
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Varškė
300
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukrus
stiklinė
Miltai
1
šaukštas
Vanilinis cukrus
pagal skonį
Apelsino žievelė malta
pagal skonį
Porcijos: 8
Puikaus skonio varškės pyragas.
Gaminimo eiga
Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kepimo milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą. Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais.
Skardą iškloti kepimo popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti, kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.
Atsiliepimai