Ingredientai
„Ypatingas šio apelsininio pyrago bruožas – intensyvus apelsinų skonis, kuris pasiekiamas naudojant ne tik sultis, bet ir tarkuotą žievelę. Kai pyragas iškeps, jūsų virtuvė prisipildys svaiginančiu citrusinių vaisių kvapu, o prie puodelio arbatos ar espreso kavos turėsite tikrą itališką desertą. Paprastas paruošimas, bet nepaprastas rezultatas – štai kas daro šį apelsininį pyragą tokį populiarų“, – sako „Iki“ konditeris Thierry Lauvray.
Gaminimo eiga
Iš 3 apelsinų išspauskite sultis ir nutarkuokite jų žievelę. Kambario temperatūros sviestą, vanilę, cukrų, žiupsnelį druskos ir smulkiai tarkuotą citrusinių vaisių žievelę plakite plakikliu 2-3 minutes, kol gausite lengvą ir purią masę.
Tada į masę po vieną įmuškite kiaušinius. Antrąjį kiaušinį įmuškite, kai pirmasis bus jau įmaišytas į masę, taip pat darykite ir su trečiu. Mišinys turi būti putotas ir purus.
Tuomet supilkite kambario temperatūros apelsinų sultis. Plakite nedideliu greičiu, kad įsimaišytų. Galiausiai suberkite miltus ir kepimo miltelius. Trumpai išmaišykite nedideliu greičiu, kad gautumėte aksominę tešlą.
Mišinį sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Mišinį gerai paskirstykite, kad paviršius būtų lygus. Kepkite 170° temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes neatidarydami orkaitės.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių atvėsti, tada išimkite iš kepimo formos ir palikite 30 minučių atvėsti.
Per tą laiką puode užvirinkite ir kelias minutes pavirkite apelsinų sultis su cukrumi, nuolat maišydami. Žiūrėkite, kad sirupas nesudegtų – galite vis nukelti nuo ugnies ir patikrinti jo konsistenciją. Apverskite atvėsusį pyragą aukštyn kojomis ir apipilkite jį ką tik paruoštu sirupu. Skanaukite!