Ingredientai
Sviestas
175
g
Sviestas
175
g
Rudasis cukrus
175
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Miltai
200
g
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Džiovinti abrikosai
100
g
Razinos
100
g
Graikiniai riešutai
50
g
Apelsino žievelė tarkuota
1
vnt.
Medus
1
šaukštas
Apelsinų džemas
2
šaukštai
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą patepkite sviestu, įtieskite kepimo popieriaus. Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purios, šviesios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite, suberkite razinas, supjaustytus džiovintus abrikosus, kapotus graikinius riešutus ir pusę tarkuotos apelsino žievelės.
Sudėkite tešlą į kepimo formą. Kepkite 1 val. ir 10 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar keksas iškepęs. Palikite keksą atvėsti kepimo formoje, paskui išimkite į lėkštę.
Glajui pakaitinkite apelsinų džemą su medumi, apliekite keksą ir apibarstykite likusia tarkuota apelsino žievele.
Atsiliepimai