Ingredientai
Avižiniai dribsniai
300
g
Imbieto milteliai
1
a. š.
Maltas cinamonas
2
a. š.
Kokosų aliejus
40
g
Klevų sirupas
5
v. š.
Apelsinų sultys
60
ml
Apelsino žievelė
1
v. š.
Saulėgrąžos
50
g
Anakardžių riešutai
50
g
Čija sėklos
2
v. š.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.
Gaminimo eiga
1. Į dubenį beriame avižinius dribsnius, prieskonius ir permaišome.
2. Pilame apelsinų sultis, aliejų, sirupą, permaišome ir paliekame 5-10 min.
3. Sukapojame riešutus.
4. Į dubenį beriame saulėgrąžas, riešutus, apelsino žievelę ir permaišome.
5. Masę tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6. Orkaitę įkaitiname iki 135 laipsnių ir kepame 30-40 min. Kas 10 minučių permaišome.
6. Granolą atvėsiname, dedame ispaninio šalavijo sėklas ir suberiame į hermetinį indelį.
7. Tiekiame su augaliniu jogurtu arba pienu.
Skanaus!
Pastabos: galite rinktis kitus riešutus (migdolų, lazdynų), vietoje saulėgrąžų – moliūgų sėklas. Papildomai įdėti džiovintų vaisių ar uogų (tik juos reikia įmaošyti į jau pagamintą granolą).
Atsiliepimai