Ingredientai

nesaldinto migdolų pieno 180 ml
apelsino sulčių + žievelės 1 vnt.
agavos sirupo 190 ml
speltų miltų* 125 g
kepimo miltelių 1 a. š.
valgomosios sodos 1 a. š.
nesaldintų kakavos miltelių 30 g
susmulkinto juodo šokolado** (70%) 50 g

Gaminimo eiga

1. Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavos sirupą.

2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, soda ir kakavos miltelius.

3. Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome.

4. Įdedame šokoladą.

5. Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12vnt).
Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškepusius keksiukus atvėsiname.

Pastabos:

*Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba viso grūdo baltų miltų mišinį be glitimo.

**Norėdami paryškinti keksiukų apelsininį skonį, galite naudoti juodą šokoladą su apelsino skoniu, arba net natūralų apelsino skonio sirupą.

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Kas tas avokadas“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai