Ingredientai
Ši antis su slyvomis taps tikra šventinio stalo pažiba, tačiau puikų patiekalą galima ruošti ir kasdieniams pietums. Receptu pasidalijusi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė primena: iškepus antį leisti mėsai pailsėti tiek pat laiko, kiek kepė.
Gaminimo eiga
Anties krūtinėlę nuplaunu, gerai nusausinu, odelę suraižau kvadratėliais.
Antiena tokia mėsa, kad jokių išankstinių marinavimų ar sūdymų nereikia. Į gerai įkaitintą keptuvę dedu mėsą odele žemyn ir sumažinu kaitrą, kad riebalas tirptų lėtai, o odelė gražiai paskrustų.
Keptuvėje pasūdau ir papipirinu iš abiejų pusių. Kepu lygiai 7 min, po to gabalėlius apverčiu, atsuku kaitrą iki maksimumo ir jau kepu tik 2 minutes. Tada pilu šlakelį viskio ir flambè būdu (užpilu šlakelį brendžio ir padegu) antieną karamelizuoju.
Ugniai užgesus, skubiai (kad mėsa neatvėstų) dedu į 200 laipsnių orkaitę dar 7 minutėms. Išimtą antieną suvynioju į foliją, ant kurios ji kepė, penkiolikai minučių pailsėti. Yra taisyklė, kad mėsa turi ilsėti tiek pat minučių, kiek ji buvo kepama. Mėsytė būna puiki – minkšta, rožinė, sultinga.
Patiekiu su batato ir bulvių koše bei visokiais slyvų pagardais – aštriu slyvų padažu, slyvų pasta ir šviežių slyvų skritinėliais.