Ingredientai
Rausvojo tuno filė
300
g
Arbūzai
400
g
Makadamijų riešutai
100
g
Gražgarstės
100
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Balzaminis actas
pagal skonį
Alyvuogių aliejus
50
g
Gedimino Albrichto receptas.
Gaminimo eiga
Šalto rūkymo šoninė pjaustyta 1 mm storio bei nedidesnėmis nei 10 cm ilgio kepama tarp dviejų skardų konvekcinėje krosnyje 10 min 160 laipsnių, atvėsinama.
Makadamijos riešutai susmulkinami.
Gražgarstės nuplaunamos ir nusausinamos.
Arbūzas supjaustomas 1 cm. storio bei 15 cm. skersmens griežinėliais pagrindiniam patiekalui, pakepinam ant grilio.
Tunas susukamas su maistine plėvele, lengvai pasūdoma, šiek tiek pipirų, supjaustomas griežinėliais mažesniais nei arbūzas, apkepama ant keptuvės iš abiejų pusių, pavoliojami šonai į riešutus.
Ant lėkštės dedamas balzaminio padažo taškas bei konditerinio šepetuko pagalba braukiamas brūkšnys išilgai lėkštės.
Dedamas arbūzas, gražgarstės, tunas bei traški šoninė. Papuošiam smulkintais riešutais.
skonis
Atsiliepimai