Tradicinis angliškas pyragas su džiovintais vaisiais.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą (20 cm skersmens), ištieskite ją kepimo popieriumi.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius, suberkite smulkiai supjaustytus džiovintus vaisius.

3. Kitame dubenyje sumaišykite sviestą, tarkuotą žievelę, medų, paskui suplakite masę plaktuvu. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Galiausiai suberkite miltų masę ir gerai išmaišykite tešlą su šaukštu.

4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 1 val. įkaitintoje orkaitėje. Paskui uždenkite formą folija ir kepkite dar 25 min. Jei įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas, vadinasi, pyragas iškepė. Atvėsusį pyragą išimkite į lėkštę.

5. Papuošimui atidėkite pusę marcipanų masės, iškočiokite ją ant cukraus pudra pabarstyto padėklo į maždaug 20 cm skersmens apskritimą. Paskui uždėkite ant viršaus kepimo formą ir peiliu apipjaukite kraštus, kad būtų apskritimas.

6. Į puodą įdėkite džemą, įpilkite šaukštą vandens, užkaitinkite, kad beveik virtų. Aptepkite pyragą džemu, ant viršaus uždėkite marcipaninį apskritimą, šiek tiek paspauskite. Peiliuku išraižykite ant paviršiaus rombus, pirštais įspauskite kraštus, kad būtų banguoti.

7. Iš likusios marcipanų masės nulipdykite rutuliukus, iš vienos pusės patepkite džemu ir uždėkite ant pyrago.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai