Ingredientai
Varškės sluoksniui:
Pyrago viršutiniam sluoksniui:
Turbūt nerasime šeimininkės, kuri nebūtų girdėjusi, o gal net ir gaminusi legendinio pyrago „Angelo ašara“. Nuostabaus skonio pyragas, kuriame puikiai dera skirtingos faktūros sluoksniai ir skirtingi skoniai. Gardžiąja „Angelo ašara“ dalijasi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ Kūrėja Zina Bružienė.
Gaminimo eiga
Pirmam sluoksniui – pagerinta smėlinė tešla: 150 g sviesto, didelis šaukštas grietinės, du tryniai, druskos, a. š. cukraus, vanilės, 0,5 a.š. kepimo miltelių ir miltų tiek, kad būtų tvirta, lengvai pasiduodanti formavimui tešla.
Išminkome, išklojame formą su aukštais borteliais ir – į šaldytuvą.
Antram sluoksniui – 0,5 kg varškės, didelis šaukštas grietinės, 3 tryniai, 100 g cukraus, didelis šaukštas kukurūzų krakmolo, druskos ir vienos citrinos tarkuota žievelė. Viską gerai sutrinti trintuvu.
Ant smėlinės tešlos pagrindo patepti uogienės, supilti varškės masę ir kepti 200 laipsnių dešimt minučių, tada sumažinti kaitrą iki 180 laipsnių ir kepti 30–35 minutes.
Po to 5 kiaušinių baltymus išplakti su druska, 80 g cukraus, šaukštu citrinos sulčių ir vaniliniu cukrumi iki labai standžių putų ir sudėti ant karšto beveik iškepto pyrago. Tada prisukti temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 15 min.
Ištrauktą pyragą padėti vėsiausioje namų vietoje, sandariai uždengti jį dubeniu ar kažkokiu dangčiu ir laikyti, kol visiškai atvės, kad graudžiai apsiverktų gintarinėmis ašarėlėmis.