Ingredientai
Miltai
135
g
Druska
2
g
Cukrus
30
g
Pienas
130
ml
Didelis kiaušinis
1
vnt.
Lydytas sviestas (pravėsintas)
40
g
Mėgstamos rūkytos šoninės juostelės
2
vnt.
Klevų sirupas patiekimui
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Į dubenį suberkite cukrų, druską, įsijokite miltus. Atskirame inde sumaišykite kiaušinius, pieną, supilkite lydytą pravėsintą sviestą. Supilkite pieno plakinį į miltų mišinį. Leiskite tešlai pastovėti kelias minutes.
2. Šoninės juosteles pakepkite keptuvėje, kol abi pusės apskrus. Riebalų perteklių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros, papurkškite ant keptuvės paviršiaus riebalų arba patepkite sviesto/aliejaus ir nuvalykite perteklių. Pilkite blynų tešlos į keptuvę ir sulaukite kol blyno viršus pradės burbuliuoti, tuomet apverskite blyną ir kepkite 1-2 minutes.
4. Patiekite su keptos šoninės juostelėmis ir klevų sirupu.
Skanaus!
Atsiliepimai