Ingredientai
obuolių
vnt.
sviesto
150
g
sviesto (kepimui ir skardelei patepti)
3
v. š.
cukraus
80
g
cinamono
0.25
a. š.
kiaušinių
3
vnt.
grietinėlės
400
ml
miltų
1.5
stiklinės
vanilinio cukraus
1
a. š.
vandens
50
ml
druskos
žiupsnelis
Porcijos: 3
Šis pyragas su karamelizuotais obuoliais gali tapti jūsų šeimos mėgiamiausiu.
Gaminimo eiga
1. Kubeliais supjaustytus obuolius karamelizuokite keptuvėje su 2 šaukštais sviesto, cukrumi, druska, cinamonu.
2. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle, įmaišykite karamelizuotų obuolių masę.
3. Miltus, druską, vanilinį cukrų, vandenį ir 150 g sviesto sumaišykite iki tešlos masės. Tešlą atvėsinkite 1–2 val. šaldytuve.
4. Tešlą iškočiokite ir sviestu išteptoje bei miltais pabarstytoje skardoje kepkite 180 °C temp. apie 20 min.
5. Į formelę supilkite grietinėlės ir obuolių masę ir kepkite 180 °C temp. apie 35–40 min. Prieš patiekiant pyragą atvėsinkite, galite užberti cinamono ir papuošti mėtų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai