Ingredientai

obuolių vnt.
sviesto 150 g
sviesto (kepimui ir skardelei patepti) 3 v. š.
cukraus 80 g
cinamono 0.25 a. š.
kiaušinių 3 vnt.
grietinėlės 400 ml
miltų 1.5 stiklinės
vanilinio cukraus 1 a. š.
vandens 50 ml
druskos žiupsnelis
Porcijos: 3
Šis pyragas su karamelizuotais obuoliais gali tapti jūsų šeimos mėgiamiausiu.

Gaminimo eiga

1. Kubeliais supjaustytus obuolius karamelizuokite keptuvėje su 2 šaukštais sviesto, cukrumi, druska, cinamonu.

2. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle, įmaišykite karamelizuotų obuolių masę.

3. Miltus, druską, vanilinį cukrų, vandenį ir 150 g sviesto sumaišykite iki tešlos masės. Tešlą atvėsinkite 1–2 val. šaldytuve.

4. Tešlą iškočiokite ir sviestu išteptoje bei miltais pabarstytoje skardoje kepkite 180 °C temp. apie 20 min.

5. Į formelę supilkite grietinėlės ir obuolių masę ir kepkite 180 °C temp. apie 35–40 min. Prieš patiekiant pyragą atvėsinkite, galite užberti cinamono ir papuošti mėtų lapeliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai